2017. december 15., péntek

Formálhatóság vagy rugalmasság?

Hol van a rugalmasság a Te valóságodban?

Cikk az Access Consciousness honlapjáról



Volt már valaha olyan érzésed, hogy egész életedben műanyagba csomagalva zsugorodsz? És tényleg ebben akarsz élni?

"A plasztikusság, formálhatóság az az elv, hogy minden úgy van, ahogy van." - magyarázta nemrég Gary Douglas az Access consciousness alapítója.

"Amikor plasztikussá teszed az életedet, az olyan, mintha ennek a valóságnak a fűzőjét viselnéd, ami csak azt engedi, hogy olyan formád legyen, amit mások is képesek érzékelni és látni."

Az ötvenes évek végén Garynek volt egy barátja, akinek az anyukája fehér bútort vett otthonra, majd letakarta  műanyaggal, hogy ne koszolódjon. Nem tudtál rajta ülni, de az édesanya azt gondolta, hogy szép élete van, mert minden be volt vonva műanyaggal.

Az e havi Creative Edge of Consciousness című hívásban Gary és a csodálatos Brendon Watt arról beszéltek, hogy mennyire szeretik az emberek, hogy az életükben mindent lassúnak, rendszerezettnek és plasztikusnak megtartani.

Ez nem mindig kézzelfogható vagy észlelhető. Például amikor eldöntöd, hogy szükséged van valamire, akkor az a korlátozás formájában fog téged tartani.

"A legtöbb embernek jóváhagyásra van szüksége, és az ő életükben ez lesz a formálhatóság, plasztikusság" - mondja Gary. "Amikor zsugorfóliázod magad a jóváhagyás szükségességébe, annak szükségességébe, hogy lássanak, elismerjenek téged, akkor plasztikussá teszed az életedet."

Az életed formálhatóvá tétele végül az, hogy mások valóságainak a szerkezetén belül teremtesz.

A formálhatóság ellenszere az elasztikusság, rugalmasság. A rugalmasság annak a képessége, hogy Te légy Mr. Fantasztikus (A Fantasztikus négyesből) , és túlnyúlj ezen a valóságon, a korlátozásaidon, és mindenen, amiről azt gondolod, hogy értékes.

"Az elasztikusság a lehetőségek keresése. Amikor folyamatosan azzal vagy kérdésben, hogy hogyan tegyél valamit, és nem azzal, hogy megteheted-e."- magyarázta Gary.

Arról szól, hogy beleállsz az éberségedbe a lehetőségekről és választásokról, ahogy Gary is tette a kastéllyal Olaszországban és El Lugarral Costa Ricában.

"Ha senki más nem látja azt a lehetőséget, amit te látsz, az nem azt jelenti, hogy az nem lehetőség." - teszi hozzá Brendon. - "Azt jelenti, hogy te vagy az egyetlen, aki eléggé más, hogy meglássa a lehetőséget."

És, ha hatalmas összegeket akarsz teremteni, hajlandónak kell lenned arra, hogy meglásd azokat a lehetőségeket, amiket mások nem vesznek észre.

Egy nagyszerű kérdés, amit használhatsz: Életed mely területeit tetted plasztikussá, amivel rendben tarthatod őket, ami távol tart téged a lehetőségek káoszának rugalmasságától?

A lehetőség mindig rugalmas tér, és nem fix nézőpont. A válasz sem lehetőség.

Gary azt mondja: "A legtöbb ember azt csinálja, hogy megpróbálja megtalálni a válaszokat, és nem a "Mi az igazi lehetőség itt?" kérdésében él."

"Azzal kezdődik, hogy észrevesszük, hogy mi vagyunk a lehetőségek rugalmassága, és a választásaink nagyszerűbb jövőt képesek teremteni."



Forrás: http://access-consciousness-blog.com/2017/12/where-is-the-elasticity-in-your-reality/

Fordította: Szecskó Emese













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése