2016. augusztus 26., péntek

Mi lenne, ha az összes kapcsolatod hozzájárulás lenne az életedhez?




3 eszköz, amellyel képes vagy tudatos kapcsolatot kialakítani a munkahelyeden



Írta: Dr. Dain Heer


Volt valaha is olyan munkatársad, akivel nehéz volt együttdolgozni? Talán nem jól kommunikált. Vagy esetleg nem csinálta meg a részét és elvárta tőled, hogy végezd el helyette. Lehet, hogy nem is tudod, pontosan mi az, de minden, amit csinál, bosszantó számodra.

 Milyen lenne ha teljes könnyedséged lenne az összes kapcsolatodban – még az erőt próbáló kollégákkal is? Mi lenne, ha az összes kapcsolatod hozzájárulás lenne az életedhez és a létezésedhez? És mi lenne, ha minden egyes nap a tiéd lehetne az öröme és kalandja annak, hogy élsz, és az már nem számítana, hogy mi van a munkahelyeden és ki az, akivel ott számolnod kell?

Lehetséges a könnyedség és az öröm a kapcsolatokban! Ha szeretnéd, hogy ez legyen a valóságod a munkahelyeden vagy bárhol máshol, fogadd e 3 eszközt, hogy még ma elkezdhesd a saját valóságoddá tenni!

     1. Engedd el a következtetéseket

 A kapcsolataidban Te vagy a legfontosabb alkotóelem. Az általad vágyott változás megteremtése veled kezdődik. A dinamikus változás megteremtéséhez remek indítás, ha elengeded a következtetéseidet magaddal, a másik személlyel, a munkaadóddal és minden mással kapcsolatban!

Ha vannak következtetéseink, akkor csak az fog feltűnni az életünkben, ami passzol a következtetéseinkhez. Ha eldöntjük valamiről, hogy úgy van, akkor az úgy van!

Ha eldöntötted valakiről hogy lusta, gonosz, uralkodó.. akkor folyamatosan lusta, gonosz és uralkodó lesz..

Hogy mindezt megváltoztasd, az összes következtetésed elengedéséhez van egy nagyszerű eszköz, amit használhatsz: az érdekes nézőpont. Működése: minden alkalommal, amikor észreveszed a következtetést, mondd: Ez egy érdekes nézőpont, van egy ilyen nézőpontom. Mondd ezt addig, amíg könnyedséget nem érzékelsz a dologgal kapcsolatban.

Ilyenkor az történik, hogy minden, amiről eldöntötted, hogy az "úgy" van, az többé már nem lesz több, mint egy érdekes nézőpont, és így több tér lesz a számodra.




           2. Ne a válaszokat keresd. Kérdezz!

Ha nem a válaszokat keresed, akkor teljesen az ellenkezőjét teszed annak, amire egész életedben tanítottak. Azt mondták, hogy, ha megtaláljuk a helyes választ, ha megvan a megfelelő nézőpontunk, akkor minden rendben lesz.

Észrevetted már, hogy ez soha nem működik? Attól függetlenül, hogy mennyi választ találunk, a dolgok nem változnak, mivel a válaszok nem változtatnak meg semmit. A válaszok bezárják az új lehetőségek ajtóit és leállítják a teremtő folyamatot.
Mi van, ha már a kérdés feltevésekor elkezdhet változni az energia?



Ahelyett, hogy választ keresel, tegyél fel kérdést. A kérdések továbbvisznek téged azon, amit adott pillanatban tudsz. A kérdésnek túlvisznek a következtetéseiden. A kérdések jelentik az ajtót az újhoz és a nagyszerűhöz.

Egy kérdés, amit feltehetsz: „Mi más is lehetséges?” Egész nap kérdezd ezt, mindennel kapcsolatban. Ha bemész dolgozni, és a kollégád rádmordul, amikor belépsz az ajtón, kérdezd: „Mi más is lehetséges?” Ha határidőre kéred egy projekt befejezését, és még nem történt meg, tedd fel a kérdést: „Mi más is lehetséges?”.

Bármi is jelentkezik, tedd fel ezt a kérdést. Azt is kérdezheted, hogy „Hogy lehetne ennél is jobb?” – ezt is mindennel kapcsolatban tedd meg! Amikor ezt a kérdést használod, minden helyzet, a jó, a rossz és a csúf is javulni fog.

Ez a két kérdés képes dinamikusan megváltoztatni a kapcsolataidat, ha folyamatosan alkalmazod!


     3. Hála az ítélet helyett

Gyakran a kis dolgok azok, amik az idő múlásával nehezteléssé és konfliktussá nőnek a kapcsolatokban. Falat építünk az ítéletből, elkülönülünk és mindenkit kizárunk. A hála az a történet, amivel le tudjuk dönteni ezt a falat.
Válaszd a hálát! Mi az, amiért hálás vagy az életedben lévő emberekkel kapcsolatban? Vagy azokkal, akikkel együtt dolgozol? Akikkel együtt élsz? Mi az, amit velük kapcsolatban szeretnél megköszönni? 

Az ítélet megöli a kapcsolatot. A hála megsemmisíti az ítéletet. Amikor a hálát választod, a kapcsolat energiája megváltozik, és új lehetőségek jelennek meg. Olyan lehetőségek, amiket eddig még csak fontolóra sem vettél.


Bármilyen kapcsolatnak meg tudod változtatni a dinamikáját. Ennyire hatalmas vagy! A kérdés az, hogy hajlandó vagy-e ezt választani? Hajlandó vagy-e azt választani, hogy elengeded a következtetéseidet? Hajlandó vagy-e kérdezni és a „Mi más is lehetséges” bűvöletében lenni? Hajlandó vagy-e a hálát választani, történjék bármi?

A választásodnak hatalma van. A TE választásod teremti a valóságodat. A TE választásod és a TE kérdéseid ajtót nyithatnak az összes lehetőségnek és olyan kapcsolatokat hozhatnak létre, amelyek sokkal nagyszerűbb hozzájárulások lehetnek számodra, mint amit el tudsz képzelni.

Hajlandó vagy arra, hogy fenomenális életed legyen? Válaszd! Mit tehetsz másként vagy mi más lehetsz ma, ami a kapcsolataidat azonnal fenomenálissá teszi?
 





 
Fordította: Szecskó Emese



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése