2016. augusztus 28., vasárnap

Ki az az üzletemberdzsin, aki Te lehetsz? :)






Kövesd az energiát az üzletedben


Írta: Simone Milasas


 

Szeretnéd megváltoztatni és kiterjeszteni a vállalkozásodat, de még nem tudod biztosan, hogyan is fogj hozzá? Kövesd az energiát az üzletedben – sokkal könnyebb és élvezetesebb mint mindent kiszámítani.

Az, ahogyan Te működteted a vállalkozásodat, mindenki másétól különbözik, szóval miért ne használhatnál az előnyödre mindent, amit tudsz? Hogyan csináld ezt? Éleslátó kérdésekkel, az energia követésével és  különböző választások meghozatalával mindennap teremtsd újjá az üzletedet és az életedet.

Először is, szabadulj ki a kognitív elmédből

Minden alkalommal, amikor gondolkodsz, a kognitív elmédből működsz, ami csak azt ismeri, amit valaha a múltban tanultál, ami egykor voltál és amit valamikor tettél. Az energia követése a vállalkozásban azzal kezdődik, hogy beleállsz a végtelen tudásodba, ami sokkal kiterjedtebb mint a logikus elméd.

A tudás nem tapasztalat vagy intuíció. Mi van akkor, ha a tudás az, hogy képes vagy hozzáférni az Univerzum tudásához? Ez nem azt jelenti, hogy vakon csinálod a dolgokat. Ha már felismerted, hogy mi az, amit tudsz, kezdd el gyűjteni az információt a rendszerekről, a pénzügyről, kockázatokról, stratégiáról és minden másról.

Azonban, ha igazán a tudásból akarsz működni, el kell engedned minden következtetést arról, hogy milyennek is kellene lennie az üzletednek. El kell engedned az elvárásaidat, feltételezéseidet és ítéleteidet magadról, az ügyfeleidről, a munkatársaidról, és arról, hogy hogyan kellene vagy nem kellene cselekedned. Ítéletek nélkül légy nyitott a bárhonnan felbukkanó végtelen lehetőségekre. A lehetőségek időn, dimenziókon, valóságon és anyagon túl vannak.


Hagyd abba a gondolkodást – kezdj el kérdezni

A Joy of Business tanfolyamokon mindig ezt mondom: ne gondolkodj, kérdezz. Minden alkalommal, amikor kérdezel, kapsz egy energetikai igent vagy nemet. Például, ha egy számítógépet, autót vagy akár egy ingatlant vásárolsz, egy nagyszerű kérdés, amit használhatsz: „Igazság, fog ez nekem pénzt hozni?” Azonnal érzékelni fogsz egy könnyedséget vagy egy nehézséget. Ha az energia nehéz érzetű, az általában hazugság. Ha pedig könnyű az érzet, az rendszerint igaz számodra.

Évek óta használom ezt a könnyű/nehéz eszközt a vállalkozásomban. Különösen hasznosnak bizonyult, amikor először kezdtem el az USA-ban vállalkozni. Hogy rájöjjek, ott hogyan vezetik az üzletet, ügyvédekkel és könyvelőkkel is egyeztettem – és néha ellentmondásos információkat kaptam. A könnyű/nehéz eszköz használata tisztánlátást adott azzal kapcsolatban, hogy melyik választást hozzam meg. Valójában könnyebb volt, mintha ki akartam volna kalkulálni az egészet.

Megfelelő kérdéseket tegyél fel

Bármiről kérdezhetsz a vállalkozásoddal, életeddel kapcsolatban. Ha sikeresebb szeretnél lenni…
Íme néhány remek kérdés:

  • Mi kéne ahhoz, hogy a vállalkozásom még jobban kiterjedjen?
  • Hogyan növelhetném a beérkező pénzáramlást?
  • Van itt bármi, amit meg tudok változtatni?
  • Mi egyebet adhatok még hozzá az üzletemhez?
  • Hány bevételi forrást tudok megteremteni?
  • Ma milyen varázslatot hívhatok be a vállalkozásomba?
Milyen varázslat jelenhet meg ma számomra és az üzletem számára?

Könnyedebb lenne az üzleted, ha megengednéd neki, hogy varázslatos legyen?

Senkinek nincs szüksége pénzproblémára. Ha kérdezel, ha hajlandó vagy éber lenni és befogadni az éberségedet, ezután pedig cselekedni, és megtenni, amit megkíván az ügy, váratlan dolgok bukkanhatnak fel látszólag véletlenszerű helyekről. Például találkozhatsz valakivel, aki nagyszerű promóter lehet számodra és az üzleted számára, vagy utazásra hívhatnak az államokba vagy akár tengerentúlra. Ha valami olyan jelentkezik az üzleted részére, amit eddig fontolóra sem vettél, légy hajlandó befogadni, ragadd meg és tegyél fel még több kérdést.


Bővítsd ki vállalkozásod területét

Nemrég találkoztam egy nővel, akinek számos érdeklődési köre és vállalkozása volt és mindent könnyedséggel akart menedzselni, ami az életében történt. Amikor az embereknek nehézséget okoz, hogy az összes különböző üzlet- vagy életterületet koordinálják, akkor azt általában úgy próbálkoznak, hogy
mindent túlszerveznek és kontrollálni akarnak. Van egy könnyebb módszer is: kövesd az energiát – és a saját végtelen térűrödből működj. Ehhez szükséges lehet egy kis gyakorlás.

Itt egy gyors gyakorlat, amit használhatsz. Csukd be a szemed egy pillanatra; most terjeszkedj ki és érzékeld a külső határaidat. Tágulj még tovább a testeden túl, ki az univerzumba. Terjeszd ki az energiádat az egész bolygóra. El kezded majd érzékelni az energiát, azt, hogy mi minden is zajlik ott, ahová a figyelmedet irányítod. Lépj bele az üzletedbe vagy a projektedbe és kérdezd: „Mit kívánsz tőlem?” Ezután válassz. Ha követed ezt az energiát, tudni fogod, mit kell tenned. Mindig bízz magadban azzal kapcsolatban, hogy mikor dolgozz valamin, mikor változtasd meg az üzleted egy részét, vagy mikor kérd valakinek a hozzájárulását.

Minden egyes nap van választásod és minden választás más-más éberséget hoz. Ezután tudsz hozni egy másik majd még ezután egy következő választást, és így tudsz előre haladni az üzleteddel. Ne felejtsd el, hogy csak azért, mert már hoztál egy választást a vállalkozásvezetésed egy részével kapcsolatban, még nem kell leragadnod azzal örökre. Minden választás 10 másodpercre megfelelő, ne habozz hát bármit is megváltoztatni. Kezdj el választani, mert minden egyes választásod az üzletedet, az életedet és a jövődet teremti.


Alkalmazd az Univerzum energiáját

Végtelen és gazdag univerzumban élünk, ami vágyakozik azután, hogy ajándékaival láthasson el minket. Mi lenne hát, ha használnád az univerzumot, és megkérnéd, hogy legyen számodra hozzájárulás? Megteheted! Azért, hogy belépj az univerzum gazdagságába kérdezz és légy hajlandó befogadni a végtelen lehetőségeket - érkezzenek bárhonnan is.

Amikor azt kéred, hogy valami jelenjen meg az üzleted részére, lehet, hogy türelmesnek kell lenned és meg kell engedned az univerzumnak, hogy újrarendezze magát. soha ne add fel és soha ne hátrálj meg – és folyamatosan kérdezz. Légy nyugodt afelől, hogyha követed az energiáját annak, amit szeretnél megteremteni az üzletedben, és hajlandó vagy bármit befogadni, a pénz megjelenik.


A szerzőről:

Simone Milasas egy nem szokványos, dinamikus üzletvezető. Fiatal korától kezdve számos üzletet alapított és működtetett, és mindig másképp csinálta a dolgokat. Manapság Simone Milasas több céget igazgat. Az utóbbi 14 évben az Access Consciousness világszintű koordinátora, segítve azt, hogy az egész világra kiterjedő céggé nőjön, ami már 173 országban működik.
Simone ezenkívül világszerte tart kurzusokat, amelyek népszerű, Joy of Business c. könyvén alapulnak. A következő Joy of Business élő tanfolyamot Denverben tartja, szeptember 1-3 között a Warwick Denver Hotelben. Bővebben:
http://accessjoyofbusiness.com/class/2016denver101/

Fordította: Szecskó Emese

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése